Skip to main content
Αναζήτηση

Η ιστορία μας

Η Johnson & Johnson έχει μια ιστορία περισσότερων από 120 ετών. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, παρουσιάζουμε νέες ιδέες και προϊόντα που έχουν αλλάξει ριζικά την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πάνω από ένας αιώνας φροντίδας 1886 – 2013

  • 1886

   Τρία αδέρφια, οι Robert Wood Johnson, James Wood Johnson και Edward Mead Johnson, ιδρύουν την Johnson & Johnson στο New Brunswick του New Jersey, στις ΗΠΑ.

  • 1888

   Η Εταιρεία δημοσιεύει το «Modern Methods of Antiseptic Wound Treatment» («Σύγχρονες Μέθοδοι Αντισηπτικής Θεραπείας Πληγών»), το οποίο αναδεικνύεται γρήγορα σε βασικό σύγγραμμα στη διδασκαλία της χειρουργικής αντισηψίας. Το σύγγραμμα συμβάλει καταλυτικά στη διάδοση των πρακτικών χειρουργικής αποστείρωσης στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

  • 1888

   Η Johnson & Johnson αναδεικνύεται πρωτοπόρος κυκλοφορώντας στην αγορά τα πρώτα κουτιά πρώτων βοηθειών. Τα πρώτα κουτιά είχαν σχεδιαστεί για τις ανάγκες των εργατών σε σιδηροδρόμους, αλλά σύντομα άρχισαν να χρησιμοποιούνται τακτικά στη φροντίδα τραυμάτων.

  • 1894

   Η Johnson & Johnson παρουσιάζει τα κιτ μητρότητας, που συμβάλλουν σε έναν ασφαλέστερο τοκετό για τις μητέρες και τα βρέφη. Κυκλοφορεί στην αγορά το JOHNSON'S® Baby Powder. Η επιτυχία του θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της ιστορικής σειράς βρεφικών προϊόντων της Εταιρείας.

  • 1896-1897

   Κατασκευάζονται τα πρώτα προϊόντα γυναικείας υγιεινής και προστασίας μαζικής παραγωγής, που αποτελούν ένα τεράστιο βήμα προόδου για την υγεία των γυναικών

  • 1898

   Η Εταιρεία είναι η πρώτη που προχωρά στη μαζική παραγωγή οδοντικού νήματος σε προσιτή τιμή, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να φροντίζουν καλύτερα τα δόντια τους. Το νήμα φτιάχνεται αρχικά από υπολείμματα μεταξωτών νημάτων για ράμματα.

  • 1900

   Η παράδοση της παροχής βοήθειας σε περιπτώσεις καταστροφών ξεκινά, όταν η Εταιρεία πραγματοποιεί δωρεές προϊόντων και χρηματικών ποσών για να βοηθήσει τους πολίτες του Galveston στο Τέξας, μετά από έναν τυφώνα

  • 1901

   Στο πλαίσιο της δέσμευσής της στον τομέα των πρώτων βοηθειών, η Johnson & Johnson δημοσιεύει τα πρώτα σχετικά εγχειρίδια με αποδεδειγμένες βέλτιστες πρακτικές από κορυφαίους γιατρούς. Τα εγχειρίδια κυκλοφορούν μαζί με τα κουτιά πρώτων βοηθειών της Εταιρείας.

  • 1906

   Κατασκευάζονται τα πρώτα προϊόντα γυναικείας υγιεινής και προστασίας μαζικής παραγωγής, που αποτελούν ένα τεράστιο βήμα προόδου για την υγεία των γυναικών

  • 1910

   Ο James Wood Johnson αναλαμβάνει τα ηνία της Johnson & Johnson μέχρι το 1932.

  • 1921

   Κυκλοφορούν στην αγορά οι αυτοκόλλητοι επίδεσμοι με την επωνυμία BAND-AID®, τους οποίους εφηύρε ο εργαζόμενος της Εταιρείας Earle Dickson το 1920. Πρόκειται για τις πρώτες γάζες ευρείας κυκλοφορίας για την περιποίηση μικρών πληγών και με δυνατότητα εφαρμογής από τους ίδιους τους καταναλωτές.

  • 1924

   Εγκαινιάζουμε την πρώτη μας θυγατρική εταιρεία στο εξωτερικό και, συγκεκριμένα, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  • 1930-1931

   Η Εταιρεία επεκτείνεται στο Μεξικό και τη Νότια Αφρική (1930) και στη συνέχεια στην Αυστραλία (1931).

  • 1931

   Μια θυγατρική εταιρεία της Johnson & Johnson πρωτοπορεί στον τομέα των προϊόντων οικογενειακού προγραμματισμού αναπτύσσοντας το ORTHO-GYNOL®, το πρώτο συνταγογραφούμενο τζελ αντισύλληψης. Η κυκλοφορία του βασίστηκε στην ανάγκη για αξιόπιστα προϊόντα οικογενειακού προγραμματισμού

  • 1932

   Την ηγεσία της Johnson & Johnson αναλαμβάνει ο Robert Wood Johnson II, γιος του ιδρυτή της Εταιρείας με το ίδιο όνομα. Γνωστός και με το ψευδώνυμο «Στρατηγός Johnson», εξελίσσει την Εταιρεία σε μια αποκεντρωμένη, παγκόσμια Οικογένεια Εταιρειών.

  • 1937

   Η Εταιρεία επεκτείνεται στην Αργεντινή και τη Βραζιλία. Η Ortho Research Laboratories, Inc. εγκαθίσταται στο Linden του New Jersey αναλαμβάνοντας την παραγωγή προϊόντων γυναικείας υγιεινής.

   Ο Στρατηγός Robert Wood Johnson καταρτίζει «Το Πιστεύω μας», που παραμένει η κατευθυντήρια φιλοσοφία της Johnson & Johnson.

  • 1943

   General Robert Wood Johnson escribió Nuestro Credo, que caracteriza la filosofía de trabajo de Johnson & Johnson.

  • 1944

   Ο Dr. Philip Levine, υπεύθυνος για την ανακάλυψη του παράγοντα Rh στο ανθρώπινο αίμα, γίνεται μέλος του Ortho Research Laboratories, σηματοδοτώντας την έναρξη των παγκόσμιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας στον τομέα των διαγνωστικών εργαλείων. Η Johnson & Johnson εισαγάγει τις μετοχές της προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

  • 1949

   Ιδρύεται η Ethicon, Inc. που βασίζεται στην παράδοση της Εταιρείας στον τομέα χειρουργικών ραμμάτων.

  • 1954

   Κυκλοφορεί στην αγορά το JOHNSON'S® Baby Shampoo με τη μοναδική σύνθεση NO MORE TEARS®, το πρώτο ήπιο σαμπουάν χωρίς σαπούνι που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει απαλά τα βρεφικά μαλλιά, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια.

  • 1957

   Ανοίγει η πρώτη θυγατρική εταιρεία της Johnson & Johnson στην Ινδία.

  • 1959

   Η Johnson & Johnson προχωρά στην εξαγορά των εργαστηρίων της McNeil στις ΗΠΑ και της Cilag Chemie, AG στην Ευρώπη, εξασφαλίζοντας στην Εταιρεία μια εξαιρετικά σημαντική παρουσία στον αναπτυσσόμενο τομέα των φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ένα από τα προϊόντα της McNeil, το παιδικό σιρόπι TYLENOL® (ακεταμινοφαίνη), είναι το πρώτο συνταγογραφούμενο αναλγητικό φάρμακο χωρίς ασπιρίνη. Ένα χρόνο αργότερα, διατίθεται πλέον χωρίς ιατρική συνταγή και γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές, καθώς είναι το αναλγητικό που συστήνουν οι περισσότεροι γιατροί και παιδίατροι.

  • 1961

   Η βελγική Janssen Pharmaceutica N.V. γίνεται μέλος της Οικογένειας Εταιρειών μας. Ο ιδρυτής της, Dr. Paul Janssen, έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πλέον πρωτοποριακούς και παραγωγικούς φαρμακευτικούς ερευνητές του 20ου αιώνα.

  • 1963-1973

   Υπό την ηγεσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Philip B. Hofmann, οι θυγατρικές εταιρείες μας παρουσιάζουν στην αγορά νέες θεραπείες για τη σχιζοφρένεια, τον οικογενειακό προγραμματισμό και την προσωπική φροντίδα. Επίσης, το 1963 σηματοδοτεί την αλλαγή συσκευασίας του JOHNSON'S® Baby Powder, που παύει να πωλείται πλέον σε δοχεία.

  • 1976-1989

   Στη διάρκεια της θητείας του James E. Burke ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, η Εταιρεία εισέρχεται σε νέους τομείς της υγείας, όπως η φροντίδα των ματιών, το μηχανικό κλείσιμο πληγών και ο έλεγχος του διαβήτη, ενώ εγκαινιάζει τις πρώτες θυγατρικές εταιρείες της στην Κίνα και την Αίγυπτο.

  • 1987

   Ο επιχειρηματικός τομέας φροντίδας των ματιών παρουσιάζει το προϊόν ACUVUE®, τους πρώτους φακούς επαφής εβδομαδιαίας χρήσης, που οι καταναλωτές μπορούν να απορρίπτουν και να αντικαθιστούν με ένα νέο ζευγάρι. Οι φακοί αυτοί δεν απαιτούν καθαρισμό ή ειδικές διαδικασίες αποστείρωσης και αποθήκευσης. Αργότερα κυκλοφορούν οι 1-DAY ACUVUE®, οι πρώτοι ημερήσιοι φακοί επαφής μίας χρήσης.

  • 1987

   Η Johnson & Johnson συνεργάζεται στη διοργάνωση του Safe Kids Worldwide, της πρώτης εκστρατείας, εθνικής και στη συνέχεια παγκόσμιας εμβέλειας, με στόχο τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων. Έως το 2008, η εκστρατεία κατορθώνει να μειώσει στις ΗΠΑ κατά 45% το ποσοστό των θανάτων από ατυχήματα σε παιδιά ηλικίας έως 14 ετών.

  • 1989-2002

   Με τον Ralph S. Larsen στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, η Οικογένεια Εταιρειών μας διευρύνεται με την εξαγορά της Neutrogena Corporation, του επιχειρηματικού κλάδου κλινικής διάγνωσης της Kodak, της Cordis Corporation και της Centocor, ενώ η επέκταση της Εταιρείας συνεχίζεται στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη.

  • 90s

   Η Ethicon Endo-Surgery πρωτοπορεί στον τομέα της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής, η οποία χρησιμοποιεί πολύ μικρές τομές και βοηθά τους ασθενείς να αναρρώσουν ταχύτερα σε σχέση με την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση.

  • 1994

   Το PALMAZ-SCHATZ® είναι το πρώτο στεφανιαίο stent που φέρνει την επανάσταση στον τομέα της καρδιολογίας. Τα στεφανιαία stent διατηρούν τα αγγεία ανοικτά επιτρέποντας τη ροή του αίματος στην καρδιά. Αργότερα, η Cordis Corporation παρουσιάζει το πρώτο stent έκλουσης φαρμακευτικών ουσιών, το οποίο αποτρέπει την εκ νέου απόφραξη των αρτηριών.

  • 2002

   Ο William C. Weldon αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Johnson & Johnson και γίνεται ο μόλις έκτος κατά σειρά ηγέτης της Εταιρείας από την ίδρυσή της. Υπό την ηγεσία του, η Εταιρεία αρχίζει να δραστηριοποιείται σε νέους θεραπευτικούς τομείς, όπως το HIV/AIDS, καθώς και σε τομείς της υγείας και της ευεξίας.

  • 2002

   Η Johnson & Johnson προχωρά στην εξαγορά της Tibotec-Virco BVBA θέλοντας να ανταποκριθεί στις τεράστιες, ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών με HIV/AIDS και άλλες μολυσματικές ασθένειες, όπως η φυματίωση.

  • 2006

   Η Johnson & Johnson προχωρά στην εξαγορά της Pfizer Consumer Healthcare, αποκτώντας έτσι ιστορικές εμπορικές επωνυμίες, όπως οι LISTERINE® Antiseptic (που αναπτύχθηκε το 1879), BENGAY®, BENADRYL® και πολλές ακόμη.

  • 2010

   Η Εταιρεία υποστηρίζει τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών για τη βελτίωση της υγείας των μητέρων και των παιδιών σε αναπτυσσόμενες χώρες. Ως ιδρυτικός χορηγός, η Johnson & Johnson βοηθά στη δημιουργία της πρώτης δωρεάν υγειονομικής υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία παρέχει πληροφορίες υγείας μέσω μηνυμάτων που αποστέλλονται σε εγκύους και νέες μητέρες.

  • 2011

   Η Johnson & Johnson γιορτάζει 125 χρόνια φροντίδας και ατενίζει τα επόμενα 125 χρόνια με στόχο τη διαρκή εξέλιξη των προϊόντων και υπηρεσιών φροντίδας για ασθενείς, καταναλωτές και κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

  • 2012

   Ο Alex Gorsky διορίζεται στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Johnson & Johnson. Είναι ο έβδομος κατά σειρά Διευθύνων Σύμβουλος στην ιστορία μας, συνεχίζοντας μια μεγάλη κληρονομιά ηγεσίας.

  • 2013

   1. Τα κουτιά πρώτων βοηθειών της Εταιρείας μας γιορτάζουν την
       125η επέτειό τους.

   2. Ανοίγουν πρωτοποριακά κέντρα στην
       Βοστόνη, στο Menlo Park της Καλιφόρνια,
       στο Λονδίνο (ΗΒ) και στη Σαγκάη (Κίνα).

   3. Το REMICADE ® (ινφλιξιμάβη)
       γιορτάζει 15 χρόνια παρουσίας στην αγορά και
       στην προώθηση της φροντίδας ασθενών