Skip to main content
Αναζήτηση

Οι δεσμεύσεις μας

Βιωσιμότητα: φροντίδα για το περιβάλλον και τους πελάτες μας

 

Η δέσμευσή μας για γυναίκες που φροντίζουν την υγεία τους

carefree_website_landing_banner_cf_sustainability_banner_womenshealth_final_women_on_bike_1_2_1_1.jpg

Πιστεύουμε ότι η υγεία της γυναίκας είναι στενά συνδεδεμένη με την υγεία του περιβάλλοντος στο οποίο ζει. Μία υγιής γυναίκα επηρεάζει τόσο την ίδια όσο και τον στενό και ευρύτερο κύκλο της. Αποτελεί δέσμευση για εμάς να βοηθάμε την κάθε γυναίκα, μέσα από τα προϊόντα μας, τις υπηρεσίες και την επιστήμη μας, να έχει μια υγιή ζωή σε όλα τα στάδιά της.
Αυτό όμως δε θέλουμε  να επιβαρύνει την προστασία του περιβάλλοντος. Θέλουμε να σας πούμε τι έχουμε κάνει ήδη για το περιβάλλον και ποιες είναι οι φιλοδοξίες μας για το μέλλον.

Τα προϊόντα μας

carefree_icons_2_1.png

Γνωρίζετε ότι δουλεύουμε συνεχώς για τη βελτίωση των υλικών μας και για τη μείωση των αποβλήτων Carefree® διατηρώντας υψηλά την ποιότητα και την αξιοπιστία μας;

Για παράδειγμα, φέτος έχουμε στόχο να αφαιρέσουμε το μελάνι εκτύπωσης από το πάνω κάλυμμα στα σερβετάκια μας.

Για να διασφαλίσουμε ότι είναι ιδιαίτερα φιλικά στην επιδερμίδα σας, όλα τα προϊόντα Carefree® ελέγχονται δερματολογικά πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.  Επιπλέον, κάθε υλικό που χρησιμοποιείται στα προϊόντα μας επιλέγεται προσεκτικά για να διασφαλίζεται ότι πληροί τα αυστηρά πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας που εφαρμόζουμε.

Ανάμεσα σε άλλους κατασκευαστές, είμαστε και εμείς μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Αναλώσιμα και Μη Υφασμένα (EDANA), η οποία αποτελεί την κορυφαία εμπορική ένωση και φωνή στα μη υφασμένα προϊόντα και τις συναφείς βιομηχανίες εκπροσωπώντας μεταξύ άλλων τους κατασκευαστές προϊόντων γυναικείας υγιεινής. Το όραμα της EDANA είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που ευνοεί την αειφόρο και κερδοφόρο ανάπτυξη στα μη υφασμένα και τα κατασκευασμένα υφάσματα και συναφείς βιομηχανίες με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Συμμετέχουμε επίσης στο Πρόγραμμα Διαχείρισης για Απορροφητικά προϊόντα υγιεινής* της EDANA όπου έχουμε δεσμευτεί εκτός από αυτά που ορίζει η νομοθεσία, να δημιουργήσουμε στους πελάτης μας τη μέγιστη εμπιστοσύνη στην ασφαλή χρήση αυτών των προϊόντων.

Μέχρι το 2025, φιλοδοξούμε να χρησιμοποιούμε όσο περισσότερο γίνεται βιολογικά και βιώσιμα συστατικά με στόχο έναν υγιή πλανήτη, ενώ παράλληλα να συνεχίσουμε να παρέχουμε την αξιόπιστη προστασία και άνεση που χαρακτηρίζουν το Carefree®  εδώ και χρόνια.

Οι συσκευασίες των προϊόντων μας

carefree_icons_3.png

Γνωρίζετε ότι έχουμε ήδη κάνει σημαντικές αλλαγές στις συσκευασίες μας, κάτι που συμβάλλει σημαντικά στον αγώνα κατά των απορριμμάτων συσκευασίας;

Τα χάρτινα κιβώτια των  συσκευασιών Carefree® ήδη κατασκευάζονται από 80% ανακυκλωμένα υλικά και το χαρτί είναι 100% ανακυκλώσιμο.

Το 2020, μειώσαμε το βάρος υλικών από τα σερβιετάκια μας αφαιρώντας έτσι 800 τόνους πλαστικού.

Στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, το Carefree® αφαιρεί τις χρωστικές από το πάνω κάλυμμα στα σερβιετάκια, ενώ παράλληλα μειώνει τις διαστάσεις της συσκευασίας και χρησιμοποιεί καφέ χαρτί περιτυλίγματος αντί για τυπωμένο χαρτί στη συσκευασία αποστολής, εξοικονομώντας 500 τόνους χαρτιού το 2020. 

Μέχρι το 2025, στόχος μας είναι η μείωση του παγκόσμιου αποτυπώματός μας, και προς αυτό τον στόχο εργαζόμαστε για την πιο αποδοτική χρήση των υλικών συσκευασίας, με τρόπους όπως μείωση μεγέθους, περισσότερα προϊόντα σε παλέτες και μείωση του αριθμού φορτηγών στο δίκτυο διανομής μας, ώστε να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Υπενθύμιση απόρριψης

  • Όλα τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής δε θα πρέπει να απορρίπτονται στη λεκάνη της τουαλέτας, ούτε αυτά που είναι βιοδιασπώμενα, εκτός εάν αναφέρει κάτι διαφορετικό η συσκευασία.
  • Αυτό για να αποφεύγονται αποφράξεις στο αποχετευτικό σύστημα και να μειώνονται τα απορρίμματα στις θάλασσες. Τα χρησιμοποιημένα προϊόντα γυναικείας υγιεινής (ακόμα και αν είναι βιοδιασπώμενα) θα πρέπει πάντα να απορρίπτονται σε οικιακούς κάδους καθώς περιέχουν απόβλητα εμμηνόρροιας/υγιεινής. Πολλοί καταναλωτές απορρίπτουν τα ταμπόν τους τυλίγοντάς τα σε χαρτί υγείας και έπειτα σε κάδους. Πολλές δημόσιες τουαλέτες έχουν κάδους για απορρίμματα υγιεινής όπου πρέπει να απορρίπτονται τα προϊόντα υγιεινής και όχι στη λεκάνη της τουαλέτας.
  • Στη συσκευασία των προϊόντων, χρησιμοποιούμε σύμβολα που υποδεικνύουν να μην απορρίπτονται στη λεκάνη τους τουαλέτας. Επιπλέον, μπορούν να βρεθούν πληροφορίες για τη σωστή απόρριψη στον ιστότοπό μας.
  • Επίσης, έχουμε θεσπίσει πολιτική Σχεδιασμού για ανακυκλωσιμότητα και μια διεργασία διακυβέρνησης για να διασφαλίζεται ότι η συσκευασία μας σχεδιάζεται με γνώμονα την ανακυκλωσιμότητα.

Η συνεισφορά μας στην κοινωνία

carefree_icons_4.png

Έχουμε μακρά ιστορία συνεργασιών με επαγγελματίες υγείας όπως γυναικολόγους για να είμαστε σίγουροι ότι φτιάχνουμε τα πιο αποτελεσματικά, άνετα και ασφαλή προϊόντα για τις ανάγκες της έμμηνης ρύσης και της προσωπικής σας υγιεινής.

 

Από τι φτιάχνεται το προϊόν;

Ακολουθεί λίστα με τα μέρη και τα υλικά των σερβιετών μας: 

  • Πάνω κάλυμμα: Μαλακό στρώμα κατασκευασμένο από προσεκτικά επιλεγμένα συνθετικά υλικά (αν χρειάζεται, πολυπροπυλένιο, πολυαιθυλένιο, πολυεστέρα) που έρχεται σε επαφή με το δέρμα για να βοηθάει στη γρήγορη μεταφορά του υγρού μέσα στη σερβιέτα, αφήνοντας στεγνή την επιφάνεια και διασφαλίζοντας άνεση κατά τη χρήση. Το στρώμα αυτό έχει επιλεχτεί για την απαλότητα, απορροφητικότητα και την αντοχή του. Αυτά τα συνθετικά υλικά είναι ευρέως γνωστά και χρησιμοποιούνται σε προϊόντα περιποίησης πληγών, σε χειρουργικές μάσκες
  • Στρώμα μεταφοράς: Στρώμα κατασκευασμένο από προσεκτικά επιλεγμένες συνθετικές ίνες (αν χρειάζεται, πολυπροπυλένιο, πολυαιθυλένιο, πολυεστέρα) σχεδιασμένο για να μεταφέρει το υγρό στον πυρήνα του προϊόντος. Το στρώμα αυτό έχει επιλεχτεί για την απόδοσή του, για τη γρήγορη μεταφορά και την αποφυγή υγρασίας στο πάνω κάλυμμα.
  • Απορροφητικός πυρήνας: Στρώμα κατασκευασμένο από κυτταρινούχες ίνες φυτικής προέλευσης, συνθετικές ίνες (εάν χρειάζεται, PE/PET) και ιδιαίτερα απορροφητικά πολυμερή  σφαιρίδια  για την απορρόφηση και αποθήκευση υγρού και τη δέσμευση οσμών. Τα ιδιαίτερα απορροφητικά σφαιρίδια έχουν επιλεχτεί για την υψηλή απορροφητικότητά τους και τη συγκράτηση υγρού.
  • Πίσω κάλυμμα: Στρώμα κατασκευασμένο από επιλεγμένο συνθετικό πολυμερές (αν χρειάζεται, πολυπροπυλένιο, πολυαιθυλένιο) για την αποφυγή διαρροών και την προστασία του εσωρούχου. Η εκδοχή που αναπνέει επιτρέπει στον αέρα να εισέρχεται στο προϊόν.
  • Χαρτί απελευθέρωσης: Στρώμα κατασκευασμένο από χαρτί με επικάλυψη σιλικόνης για την προστασία του αυτοκόλλητου στο πίσω μέρος των προϊόντων.

Πέρα από αυτά τα στρώματα, οι σερβιέτες ενδέχεται να περιλαμβάνουν συστατικά όπως το αυτοκόλλητο που προστίθεται στο πίσω μέρος του προϊόντος με σκοπό αυτό να παραμένει στη θέση του και άρωμα το οποίο είναι προσεκτικά επιλεγμένο προκειμένου να πληροί τις αυστηρές προϋποθέσεις ασφαλείας μας. Για να διαπιστώσετε αν το προϊόν περιλαμβάνει άρωμα, δείτε την περιγραφή στη συσκευασία.

 

Ποιότητα και διασφάλιση

Οι σερβιέτες μας είναι κατασκευασμένες από δοκιμασμένα υλικά, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης σε πολλά προϊόντα καθημερινής χρήσης με δοκιμασμένη ασφάλεια, όπως ιατρικά προϊόντα και προϊόντα υγιεινής. Δουλεύουμε συνεχώς για τη βελτίωση των υλικών μας και για τη μείωση των αποβλήτων των σερβιετών μας ενώ διατηρούμε υψηλή και αξιόπιστη ποιότητα.

  • Όλες οι πρώτες ύλες επιλέγονται προσεκτικά για την υψηλότερη ποιότητα και υποβάλλονται σε εκτεταμένη αξιολόγηση ως προς την ασφάλεια για τη διασφάλιση της απουσίας επιβλαβών επιδράσεων και της υψηλής ανεκτικότητας πριν από την έγκρισή τους και τη χρήση τους στην κατασκευή των προϊόντων.
  • Οι σερβιέτες μας δεν περιλαμβάνουν χρωστικές ουσίες ή λευκαντικό χλώριο και είναι απαλές με το δέρμα. Οι περισσότερες σερβιέτες είναι δερματολογικά ελεγμένες.
  • Έχουμε μακρά ιστορία συνεργασιών με επαγγελματίες υγείας όπως γυναικολόγους για να είμαστε σίγουροι ότι φτιάχνουμε τα πιο αποτελεσματικά, άνετα και ασφαλή προϊόντα για τις ανάγκες της έμμηνης ρύσης και της προσωπικής σας υγιεινής.