Skip to main content
Αναζήτηση

Συμβουλές και συστάσεις

Ο υγιεινός τρόπος ζωής και η μείωση του στρες θα συνεισφέρουν σημαντικά στην ευημερία του δέρματός σας.  Επιπλέον, ο κίνδυνος να παρουσιάσετε τα παραπάνω δερματικά προβλήματα μπορεί να μειωθεί εάν ακολουθήσετε ορισμένες βασικές συστάσεις ρουτίνας για την υγιεινή και την καθημερινή φροντίδα.

QA Text: 
QA Question: 

Ευαίσθητο δέρμα

Για τη διευκόλυνση της ανάπλασης του ξηρού δέρματος και την αποφυγή επανεμφάνισης της ξηρότητας, οι δερματολόγοι συνιστούν τα ακόλουθα:1

biafin-es_icon_sensitive-skin.png

 

 

1. Μην αφήνετε το μπάνιο και το ντους να επιδεινώσουν την κατάσταση του ξηρού δέρματός σας. Όταν το δέρμα σας είναι ξηρό, φροντίστε να:

 • Περιορίσετε τον χρόνο παραμονής στο ντους ή στην μπανιέρα στα 5 ή 10 λεπτά
 • Χρησιμοποιήσετε ζεστό αντί για καυτό νερό 

2. Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το πλύσιμο. Οι αλοιφές, οι κρέμες και οι λοσιόν (ενυδατικά) δρουν παγιδεύοντας την υπάρχουσα υγρασία στο δέρμα σας.

3. Χρησιμοποιήστε αλοιφή ή κρέμα αντί για λοσιόν. Οι αλοιφές και οι κρέμες είναι πιο αποτελεσματικές και λιγότερο ερεθιστικές από τις λοσιόν.

4. Επιλέξτε ρούχα και απορρυπαντικό ρούχων που δεν προκαλούν ερεθισμούς.

5. Παραμείνετε ζεστοί χωρίς να βρίσκεστε πολύ κοντά σε τζάκι ή άλλη πηγή θερμότητας.

6. Προσθέστε υγρασία στην ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα.

 

Βιβλιογραφία:

1. American Academy of Dermatology. Dermatologists’ top tips for relieving dry skin. 2017. Διατίθεται στη διεύθυνση: https://www.aad.org/public/skin-hair-nails/skin-care/dry-skin.

Επιστροφή επάνω
QA Question: 

Επιφανειακά εγκαύματα

Μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την πρόκληση εγκαυμάτων:

biafin-es_icon-superficial-burns.png

 • Διδάξετε στα παιδιά σχετικά με την πυρασφάλεια και τον κίνδυνο που ενέχουν τα σπίρτα και τα πυροτεχνήματα.
 • Μην αφήνετε τα παιδιά να σκαρφαλώνουν επάνω στην ηλεκτρική κουζίνα ή να πιάνουν καυτά αντικείμενα, όπως το σίδερο και την πόρτα του φούρνου.
 • Να γυρνάτε τις λαβές από τις κατσαρόλες προς το πίσω μέρος της ηλεκτρικής κουζίνας ώστε να μην μπορούν να τις πιάσουν τα παιδιά και να μην είναι δυνατή η τυχαία ανατροπή τους.
 • Τοποθετήστε τους πυροσβεστήρες σε βασικά σημεία μέσα στο σπίτι, τον χώρο εργασίας και το σχολείο.
 • Απομακρύνετε τα ηλεκτρικά καλώδια από τα πατώματα και διατηρείτε τα μακριά.
 • Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του θερμοσίφωνα στους 48,8°C ή χαμηλότερα.

Βιβλιογραφία:

1. Borke J. Burns. 2016. Διατίθεται στη διεύθυνση: https://medlineplus.gov/ency/article/000030.htm.

Επιστροφή επάνω
QA Question: 

Δερματικοί ερεθισμοί από τον ήλιο

Ο καλύτερος τρόπος να μειώσετε τον κίνδυνο δερματικών αλλαγών είναι να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση αντιηλιακού και άλλων προστατευτικών μέτρων.

biafin-es_icon-sun-exposure.png

 • Αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο, ιδίως από τις 10 πμ έως τις 4 μμ, όταν οι ακτίνες UV είναι πιο δυνατές.
 • Μην ξεχνάτε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το υψόμετρο, τόσο πιο γρήγορα θα πάθετε ηλιακό έγκαυμα εάν εκτεθείτε στον ήλιο. Επίσης, οι ακτίνες UV προκαλούν τις μεγαλύτερες δερματικές βλάβες στην αρχή του καλοκαιριού.
 • Να χρησιμοποιείτε αντιηλιακή προστασία, ακόμη και τις ημέρες με συννεφιά. Τα σύννεφα και η καταχνιά δεν σας προστατεύουν από τον ήλιο και μπορεί ακόμη και να κάνουν πιο ισχυρές τις ακτίνες UVB.
 • Αποφεύγετε τις επιφάνειες που αντανακλούν το φως, όπως το νερό, την άμμο, το τσιμέντο, το χιόνι και περιοχές που είναι βαμμένες άσπρες.
 • Χρησιμοποιείτε είδη για προστασία από τον ήλιο: Καπέλα, μακρυμάνικες μπλούζες και γυαλιά ηλίου που προστατεύουν από τις ακτίνες UVA και UVAB.

 

Βιβλιογραφία:

1. Berman K. Sun protection. U.S National Library of Medicine. 2017. Διατίθεται στη διεύθυνση: https://medlineplus.gov/ency/patientinstructions/000378.htm

Επιστροφή επάνω
QA Question: 

Εκδορές του δέρματος

Η διατήρηση κατάλληλων συνηθειών υγιεινής και η τακτική εφαρμογή τους αποτελούν βασικό παράγοντα για την αποφυγή δερματικών ερεθισμών. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίζετε το δέρμα να παραμένει τελείως στεγνό μετά το μπάνιο.1

biafin-es_icon-skin-excoriations.png

Για την αποφυγή εκδορών λόγω αθλητικών δραστηριοτήτων, να φοράτε ρούχα και παπούτσια που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και που είναι στο σωστό μέγεθος και να μην τρίβετε τις ραφές των ρούχων επάνω στο δέρμα στις περιοχές που θα δεχτούν την πίεση του αθλητικού εξοπλισμού.1

 

Βιβλιογραφία:

1. Garrote A. Escoceduras. Prevención y tratamiento. Ámbito farmacéutico. Dermofarmacia. 2011; 30(5):34-40.

Επιστροφή επάνω
QA Question: 

Δερματολογικές θεραπείες και τατουάζ

Δερματολογικές θεραπείες

biafin-es_icon-dermatological-treatments.png

Όταν σχεδιάζετε να υποβληθείτε σε δερματολογική θεραπεία, όπως αναδόμηση με λέιζερ ή πήλινγκ, λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:1

 

 • Το φθινόπωρο θεωρείται «η εποχή για λέιζερ», επειδή το δέρμα που έχει υποβληθεί σε θεραπεία με λέιζερ παρουσιάζει υπερευαισθησία στην ηλιακή έκθεση για έως ένα χρόνο μετά από ορισμένες διαδικασίες.
 • Επιλέξτε τον πάροχο θεραπείας αναδόμησης με λέιζερ βάσει της εμπειρίας, της εκπαίδευσης και των προσόντων του ώστε η διαδικασία να διεξαχθεί με ασφάλεια και να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος.
 • Ορισμένα φάρμακα ή παθήσεις επηρεάζουν τον τρόπο που αντιδρά το δέρμα στη θεραπεία με λέιζερ.
 • Πάντα να είστε σαφής και ειλικρινής με τον πάροχό σας σε ό,τι αφορά το ιατρικό ιστορικό σας και τυχόν φαρμακευτικές αγωγές ή συμπληρώματα που λαμβάνετε.
 • Διάφορα είδη λέιζερ έχουν βελτιστοποιηθεί για διαφορετικά ζητήματα και τύπους δέρματος, οπότε είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για τις πιο κατάλληλες επιλογές για εσάς.
 • Ανάλογα με τη θεραπεία, μπορεί να χρειαστείτε κάποιες ημέρες άδειας καθώς αναπλάθεται πλήρως το δέρμα σας.

 

Τατουάζ

biafin-es_icon-tattoo.png

Εάν σκέφτεστε να κάνετε τατουάζ, το πιο σημαντικό είναι να το κάνετε με ασφάλεια.

 

Βιβλιογραφία:

1. The American Board Of Cosmetic Surgery. The Top 8 Things You Need to Know About Laser Skin Resurfacing. ABCS Blog. 2016. Διατίθεται στη διεύθυνση: http://www.americanboardcosmeticsurgery.org/skin-resurfacing/the-top-8-things-you-need-to-know-about-laser-skin-resurfacing/.

Επιστροφή επάνω
QA Question: 

Αποτρίχωση

biafin-es_icon-hair-removal.png

Μετά την αποτρίχωση με οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες μεθόδους, κάντε ένα δροσερό ντους ή εφαρμόστε κρύες κομπρέσες (ή παγάκια τυλιγμένα σε ένα πανί) για να καταπραΰνετε τον ερεθισμό του δέρματος και να κλείσουν οι πόροι. Επιπλέον, εφαρμόστε ενυδατικά που περιέχουν συστατικά με υγροσκοπικές ιδιότητες.

Μην ξεχνάτε ότι οι υγροσκοπικές ουσίες αυξάνουν την ενυδάτωση του δέρματος.1

Αφού δροσίσετε και ενυδατώσετε το δέρμα σας, φορέστε χαλαρά ρούχα που θα το αφήσουν να ξεκουραστεί και να ανασάνει. Μη χρησιμοποιείτε το τσιμπιδάκι φρυδιών σας ή συμπληρωματική μέθοδο αποτρίχωσης αμέσως μετά τη διαδικασία αποτρίχωσης, αλλά αφήστε χρόνο ώστε το δέρμα σας να ανανεωθεί και να ηρεμήσει.1 

Βιβλιογραφία:

1. Mejor con salud. Cuidados de la piel post depilación. 2017. Διατίθεται στη διεύθυνση: https://mejorconsalud.com/cuidados-de-la-piel-post-depilacion/

Επιστροφή επάνω

Τι είναι η BIAFIN®

Η πιο ανακουφιστική φροντίδα που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας και στην οικογένειά σας, όλον τον χρόνο.

Πληροφορίες για τα δερματικά προβλήματα

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, το οποίο θωρακίζει τους εσωτερικούς ιστούς από εξωγενείς παράγοντες.